perjantai 31. tammikuuta 2014

Tuutin täydeltä asiaa

Varoitus: kilometripostaus luvassa...
Niinkuin vähän lupailin, tässä päivän postaus part 2. :) Vähän mietityttää, mistä tämä väsymys johtuu. Toisena päivänä on ihan ok virkeystaso ja toisena (kuten tänään) veto on ihan veks. Loikoilin sohvalla melkein tunnin verran tekemättä mitään ja se vähän piristi. Nukun kumminkin joka yö vähintään seitsemän tuntia ja ruokavalion pitäisi olla aika hyvin kohdallaan. Ehkä tässä on kyse jostain alkavasta kevätväsymyksestä tai kroppa vähän pullikoi vastaan tälle uudelle sporttisemmalle elämäntyylille. :D Onneksi ylihuomenna on lepopäivä! Tällaiset väsypäivät on siitäkin huonoja, että tulee juotua kahvia normipäivää enemmän ja siihenhän kuuluu valitettavasti  palanpainikkeeksi se sokeri. Täytyy kyllä yrittää opetella juomaan kahvi pelkällä maidolla...

Tosiaan, päivällä tein viimeiset jumpat BC:stä ja siitä hyvästä vähän palkitsin itseäni. :) Tänään en siis pidä ruokapäiväkirjaa (olen seurannut koko viikon syömisiä gramman tarkasti) ja sain nautiskella neljästä pienestä valkosuklaa-palasta ja muutamasta teelusikallisesta Nutellaa.  Huomisesta jatkuu kumminkin taas tiukka linja, ei parane alkaa repsahtelemaan tässä vaiheessa. Mutta sen voin myöntää että onhan se kiva ottaa yksi päivä edes hitusen löysemmällä otteella ja herkut maistuu paaaljon paremmilta "luvan kanssa" nautittuna ja ilman sitä niiden jokapäiväistä ahmimista. :) Illaksi voisin ehkä kipaista hakemaan vielä ruissipsejä ja kermaviilipurkin. ;)

Ja sitten vielä vähän jorinaa tästä salitouhutuksesta. Eli kerroinkin jo, tykkäsin siitä salista missä tänään käväisin ja kiinnostaisi suuresti alkaa käymään siellä vähän useammin / ihan säännöllisesti. Inhoan kumminkin paikkoja, jotka ovat ääriään myöten täynnä treenaajia, joten ajattelin käydä vielä muutamalla "koevisiitillä", vähän eri viikonpäivinä ja eri kellonaikoina katsastamassa (ja treenaamassa tietysti samalla :D) kuinka siellä on populaa. Saattaa kuullostaa joidenkin mielestä oudolta, mutta näin se vaan on. :D Viime vuonna kun salilla kävin aktiivisesti, valitsin ajankohdaksi yleensä juuri jonkun klo 10-11 aamulla, jolloin siellä oli ehkä yksi tai kaksi tyyppiä itseni lisäksi, välillä ei ketään. Silloin se olikin helppo homma, kun ei ollut koulua, mutta nyt ainoa aamupäivävapaa arkipäivistä on perjantai. Toivoisin kumminkin vähän useampaa kuin yhtä hyvää saumaa lähteä salille, joten suunnittelin meneväni ensiviikon keskiviikkona suoraan koulusta (meillä loppuu keskiviikkoisin koulu aikaisemmin kuin muina päivinä) tekemään lisätuttavuutta paikan kanssa. :)
Toisaalta nyt kun saliasiaa on kerinnyt muutaman tunnin ajattelemaan, alkuinnostus ehkä vähän karisee ja sen tilalle hiipii pienoinen paniikki. Olen saanut treenattua kokonaiset neljä viikkoa kun on ollut valmis ohjelma ja tiedot joka päivän treenistä. Jos nyt tässä vaiheessa hyppään pois Blogilatesin ja valmiiden kalentereiden kelkasta, on mahdollista että tapahtuu a.) hurja alamäki kun treenaus ei kiinnosta ilman kirjaimentarkkaa ohjetta, b.) hyvää kehitystä kun liikunta ei enää rajoitukaan olohuoneen lattiamatolle tai c.) ei muutosta nykyiseen. Tietysti sehän on kiinni vain minusta itsestäni mihkä suuntaan pallo lähtee pyörimään vai lähteekö ylipäätään mihinkään. Pelkästään positiivisella ja tavoitteisiin tähtäävällä asenteella voisi luultavasti välttyä vaihtoehdolta A. Silti se pieni piipitys tuolta takaraivon sopukoista kimpoaa...


Väsäsin kaikista vaihtoehdoista ja tulevista päätöksistä huolimatta vähän jotain liikuntakalenterin tynkää, klikkaamalla saa isommaksi. Tämä ei tosiaan ole mikään tuleva treeniohjelmani, ehei, vaan ihan suuntaa antava idea. Sen mitä olen lukenut, aloittelijoille tupataan suosittelemaan yksijakoista saliohjelmaa (eli käydään koko kroppa kerralla läpi), mutta sen mitä siitä löytyy omakohtaista kokemusta, homma tuppaa meikäläisellä meneen vähän plörinäksi ja laiskotteluksi kun täytyisi kaikki saada kerralla tehtyä. Niinpä ajattelin jakaa osa-alueet parille päivälle (pahoitteluni kaikille fitness-guruille jotka ehdottomasti suosittelisivat sitä yksijakoista ohjelmaa :D), ehkä jalat + kädet + peppu & vatsat + selkä tai jalat + kädet & vatsat + peppu + selkä. Lepopäiviä viikolle fiiliksestä ja treeneistä riippuen yksi tai kaksi.

Mutta tosiaan, vielä en tiedä jatkanko salilla käyntiä paria kertaa enempää tai poistunko muutenkaan mukavuusalueeltani (= kalenteritreeni). Haluan kumminkin tehdä homman mahdollisimman paljon itseäni miellyttävällä tavalla. Ihan varmasti käyn kumminkin muutaman kerran vielä siellä salilla testailemassa joka tapauksessa. :) Toisaalta pari salipäivää pelkän pilateksen sijaan voisi olla hyvä lisä, ei ainakaan luulisi kyllästymisen iskevän.
- ♥

2 kommenttia:

  1. Vaikka en juuri mitään salilla käynnistä tiedäkkään kun vasta itsekkin aloitin yksijakoisella, mutta ehkä kannattaisi jakaa osiin siten että ylä ja alakroppa eri päivinä, ovat kuitenkin isoja kokonaisuuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama itselläkin on pyörinyt mielessä, onhan siinä aika homma jos päästä varpaisiin meinaa koko kropan treenata kerralla :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥