sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Day 20 & Liikunta

Eilisen sportti-illan jälkeen olen ottanut tyytyväisenä vastaan sunnuntaisen lepopäivän. :D Tänään ohjelmaan kuuluu (kuuluisi..) värjäyskäsittelyiden kokeeseen lukemista ja naaautiskelua. Mutta ennen niitä ajattelin kertoa ihan pari sanaa enemmän tästä omasta liikkumisestani! Noista ruokajutuista onkin tullut jo tehtyä selontekoa elikkäs urheilun vuoro. :)


Alkuun vähän taustatietoa, oman jutun löytäminen on ollut aina minulle jotenkin hankalaa. Niinkuin olen maininnut, en ole kamalasti aerobisen liikunnan ystävä: kokeiltu on zumbaa, les millsiä, spinningiä, juoksua, jumppavideoita ja ties mitä. Yleensä siinä sivussa olen harrastanut (jos sitä on harrasteluksi edes voinut sanoa..) vähän lihaskuntojuttuja, olkkarin lattialla ja kuvaohjeista mallia ottaen. Mutta aina se homma on jotenkin töksähtänyt, kiinnostus ja into ei ole riittänyt edes sitä paria viikkoa. Varmaan ainakin osittain on johtunut juuri siitä, että on tuntunut niin pakkopullalta sellainen hiki hatussa rehkiminen.

Kun päätin tätä elämäntaparemonttia alkaa starttaamaan, täytyi tottakai kehitellä jotain liikuntatouhua. Salille hinkuisin oikein mielelläni, mutta se ei tosiaan ole ainakaan tähän saumaan mahdollista. Netin ihmeellisessä maailmassa hetken kaksi pyörittyäni sitten löysin kuin löysinkin tuon Blogilatesin. Ja täytyy sanoa että siinähän oli vastaus rukouksiini! Kaikkein parasta on varmaankin tuo kalenterisysteemi, eli joka päivälle on omat treeninsä ja niihin ohjausvideot. Itseäni tuo on ainakin tsempannut älyttömästi, ihan eri meininki kuin että alkaisin itse miettimään mitä tekisin mikäkin päivä - loppujen lopuksi se johtaisi siihen etten tekisi mitään. :D Myös niistä ohjausvideoista on hurja apu, ainakin kun vertaa pelkkiin kuvaohjeisiin.


Suurin osa Blogilatesin treeneistä on siis pilatesta, ja se on kyllä löytänyt tien sydämeeni. Joillain keskustelupalstoilla on silmiin iskenyt kommentteja, ettei pilates ole kovin tehokasta, mutta omalla kohdallani ainakin uskallan olla eri mieltä. Lisäpotkuna on melkein päivittäin myös lyhyt aerobinen rykäisy ja / tai venyttelyvideo, eli ei homma jämähdä 100% siihen pilatekseen.
Kalenterin seuraamisen lisäksi käyn siis pienellä lenkillä silloin tällöin, ja pari kertaa kuukaudessa uimassa. Yritys on kova että saisin keväämmällä hommattua salikortin, samoin sitä HIITiä ajattelin ohjelmistoon lisätä. Innolla odottelen myös helmikuun alkua, sillä tamminkuun viimeinen päivä loppuu se aloittelijoiden kalenteri ja siitä saakin saman tien aloittaa 'virallisen' kalenteritreenin, eli homma muuttuu rankemmaksi. :)
Onko kellään suositella mitään liikuntamuotoa, joka voisi olla minun mieleen? 
- ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥