lauantai 11. tammikuuta 2014

Ruudun takana

Vaikka pidän blogin (ainakin toistaiseksi) aika anonyyminä, ajattelin kertoa vähän itsestäni. Onhan se sitten mukavampi lukea blogia, jonka kirjoittajasta on edes jonkinlainen käsitys, vai? :D

Olen siis 20 vuotta, valmistuin viime keväänä yhteen ammattiin ja nyt opiskelen toista. Asustelen poikaystäväni kanssa saman katon alla.
Olen valitettavasti näitä kuuluisia ikilaihduttajia, ikinä ei pääse tavoitteeseensa. Nyt tietysti on eri ääni kellossa ja eteenpäin mennään täyttä höyryä. ;) Ihan pienestä asti olen ollut pyöreä tytentyllerö. Yläasteella, 8- ja 9-luokkien välisellä kesälomalla sain jonkin suuuuren liikuntakärpäsen pureman, ja lomasta vietin suurimman osan pihalla lenkkeillen. Se myös näkyi, kiloja putosi huimasti, noin 10 kiloa, ja ysiluokan aloitin uutena ihmisenä. Vaikka painoa hyvin putosikin, jäljelle jäi vielä ylimääräistä. Niitä 'ylimääräisiä' olenkin tässä viiden vuoden aikana yrittänyt karistella enemmän tai vähemmän innokkaasti. Kaikkein lähimmäksi tavoitettani pääsin samana jouluna, kun täytin 18, jolloin vaaka näytti ihanteellista 57,5kg:n lukemaa. Sen eteen oltiinkin kyllä tehty töitä! Jostain kumman syystä en pitänyt samaa vauhtia yllä enää sen jälkeen, ja kappas vaan kun painokäyrä lähti taas nousuun.
Tästä pääseekin aasinsillalla siihen, miksi tavoitteeni on pudottaa juuri se 8 kiloa, sillä sen verran ylimääräistä on tullut tässä parin vuoden aikana. Tällä kertaa en kumminkaan ole 'tyytyväinen' pelkkään 58 kilon mittarilukemaan, se on vasta ensimmäinen pysäkki! Siitä eteenpäin alkaa armoton paikkojen kiinteyts ja pysyvä elämäntapojen muutos.

Oma ongelma-alueeni on reidet. Ne on niiiiin isot, ja niiden peilistä katsominen saa palan kurkkuun. Istumaan menessä ne lössähtää ja HYI. Tätä ei yhtään edesauta se, että kun laihdun, muutos näkyy aina vain vatsassa. Kaiken lisäksi reisien treenaaminen on inhokkihommaani. :D Tykkään paljon enemmän tehdä vatsoja ja treenata peppua. Siinä on yksi haaste lisää, alkaa nauttia reisijumpasta!

Suurin syyni haluun laihtua on se, että haluan nähdä peilistä sellaisen kropan, mistä voin olla ylpeä. Kauppojen sovituskopeissa haluan keskittyä siihen, miltä vaate näyttää, sen sijaan että katson, näyttääkö koivet isoilta tai pursuaako jättijenkkakahvat farkkujen reunan yli. Haluan näyttää terveeltä ja hyvinvoivalta. Ja tietysti haluan näyttää mahtavalta myös vähemmissä vaatteissa, kesällä tallustella rannalla ilman että täytyy kaikin voimin vetää masua sisään. Haluan laihtua itseni vuoksi! :)

Huh, tulipa paljon tekstiä! Mutta niinkuin on todettu, onnistuin muutama vuosi sitten ja aion onnistua nytkin. :) Ja vieläpä paremmin, enemmän ja pysyvästi!
- ♥
kuvat WeHeartIt

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥