perjantai 17. tammikuuta 2014

Ruokaisia ajatuksia

Tein tänään ihan epänormaaleja ostoksia kaupassa. :D Ostin bataattia  ja avokadoa.  Plus vähän normaaleita juttuja, kuten tomaattia ja kurkkua. En ole eläissäni haukannut palastakaan niin bataatista kuin avokadostakaan, mutta niitä tuntuu pyörivän jokaisen blogin sivuilla joten pakkohan meikäläisenkin on kokeilla! Tänään ruokana siis bataattiranskiksia ja kanaa, illalla vähän herkutellaan dippivihanneksilla. :)


Voisin jakaa nyt muutenkin vähän ruokaisia ajatuksiani. Varmaan 90% kohtalontovereistani, eli meistä ikilaihduttajista, on joskus rypiessään syvässä aallonpohjassaan ruvennut kitudietille. Minä ainakin tunnustan. Onneksi asiasta viisastuneena (kertaakaan moisella dietillä kun en ole oikeasti laihtunut) olen jättänyt moisen kauas taaksepäin. Nyt syön hyvin, niin että on ihan kylläinen olo, enkä saa kamalaa morkkista jos syön kaksi  juustosiivua leivän päällä. Pyrin kumminkin pitämään kalorit aisoissa, välttämään rasvisia ja hiilihydraattipitoisia ruokia, käyttämään sokeria hyvin vähän ja syömään tarpeeksi proteiinia ja vitamiineja. Kun asian ilmaisee noin, pelkkä syöminen tuntuu aiheuttavan kamalasti työtä ja tuskaa! Onko se terveellisesti syöminen sitten niin vaivalloista? Tällä parin viikon kokemuksella voisin melkein väittää, että ei ole! Silti pienenpieni ääni yrittää välistä kuiskutella aivojen sopukoista, syönkö liikaa tai saanko tavoitteita saavutettua tälläisella ruokailulla. Tälle äänelle sitten vastaan, että mielummin syön vähän enemmän ja laihdutan pari viikkoa kauemmin, kuin näen nälkää ja kidun masu mouruten sohvalla. :D


Olen myös äärettömän nirso ja tapanani on aina pitäytyä siinä tutussa ja turvallisessa. Niinpä oikein jännittää, mitä näistä bataatti- ja avokadopöperöistä mahtaa tulla. :D Vihannesten syömiseni on ollut aikalailla rajoittunut tomaattiin, kurkkuun ja lehtisalaattiin. Hedelmistä ja marjoista kyllä tykkään. Näiden edellämainittujen lisäksi ruokavaliooni kuuluu pääosin jauheliha ja kana, raejuusto, maitorahka, ruisleipä sekä kahvi mistä en pääse eroon. :D Tykkään myös pähkinöistä, mutta ne tuntuu jokapaikassa maksavan kamalan paljon... Karkkeja, suklaata tai muita herkkuja en syö yhtään. Tämä johtuu siitä, että jos annan itseni yhtenä päivänä herkutella suklaapatukalla, voi olla varma että niitä patukoita menee suusta alas sen jälkeen joka päivä. Ylitsepääsemätöntä makeanhimoa vastaan kaapista löytyy kuivattua banaania ja ananasta, nam! Nekään ei suinkaan mitään kalorittomia ole, mutta parempi vaihtoehto kuin karkki ja saa herkut pois mielestä.


Olen vähän ajatellut sitäkin, joskos alkaisin silloin tällöin laittaan ruokapäiväkirjaa tänne blogiin. Mitäs mieltä olette?
- ♥

2 kommenttia:

  1. Ruokapäiväkirja on kiva, niin kohtalotoverit saa muilta kätevästi ruokavinkkejä :) ruuan suhteen kannustan ehdottomasti kokeilemaan uusia juttuja, itse opettelen tällä hetkellä käyttämään mulle uusia mausteita, jotta saan perus kanaan ja wokkivihanneksiin vähän vaihtelua :D

    Mä huomasin tuossa pari päivää sitten ajattelevani, että tekisi jotenkin mieli kokeilla taas jotain pussikeitto hässäkkää, kunnes tajusin että se pilaisi vaan kaiken. Jätän siis väliin tällä kertaa ne hömpötykset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä jollekin päivälle sellainen ruokapäiväkirjaoperaatio ottaa, itsekin tykkään lueskella mitä muiden lautasilta löytyy. :) Hyvä juttu, hitaasti mutta varmasti kohti uusia makuja! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥