torstai 9. tammikuuta 2014

Day 3 & aamupalaongelmia

Aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria, mutta meikäläiselle se on myös haasteellisin. Tykkäisin syödä aamiaisen kaikilla herkuilla joka päivä, mutta todellisuus iskee vastaan. Arkiaamuisin ei ole liiemmin aikaa alkaa kokkaileen, eikä ideoita siitä, mitä suuhunsa pistäis, ole muutenkaan liikoja. Niinpä tarvisin aamupalavinkkejä ja -ideoita terveellisistä, hyvistä ja nopeasti valmistuvista aamupaloista! Lemppariaamupala olisi varmaan smoothie, mutta meidän tehosekoitin sanoi muutama viikko sitten sopimuksensa irti (se piti kyllä semmosta möykkää kun sen pisti päälle ettei sitä kerrostaloasunnossa ihan viitti muutenkaan alkaa kuuden aikaan aamulla surhautteleen...). 

Aamupalasta toisiin aiheisiin, tänään oli Beginner's Calendarin 3. päivä ja vaikuttaa ihan mahtavalta jutulta vieläkin! :) Vähän mietityttää se, kun nyt ainakin näiden kolmen ensimmäisen päivän jumpat on olleet aika lyhyitä (päivän jumpat yhteensä n. 15-20min), että onkohan hommasta kumminkaan mitään suurensuurta apua.. Vaikka aina pienikin urheilusuoritus on tyhjää parempi! Ja tiistaina ja eilen kävin reippaalla lenkillä jumppien lisäksi.
Erityisen innoissani olen tosta löytyneestä sivustosta senkin takia, että tuo pilates tuntuu paljon enemmän omalta jutulta kun aerobiset hyppy-pomppu-loikka-jumpat, mitä aiemmin olen kokeillut. Tietty sitä aerobistakin liikuntaa täytyy harrastaa, mutta nyt se jotenkin sulautuu kuvioihin paremmin ton pilateksen rinnalle. :) Olen saanut myös vähän ristiriitaista tietoa siitä, että kun on painonpudotus kyseessä, olisiko enemmän hyötyä tuosta lihaskunto- vai aerobisesta liikunnasta. Jos ruudun takana on joku, jolla olisi vastaus tähän, olisin kiitollinen tiedosta! :)
- ♥
kuvat WeHeartIt

4 kommenttia:

  1. Heippa! Itse laihduttelin vuosi sitten 10kg/8viikossa ja vuoden aikana muutama lisäkilo tuli ja nyt olisi tarkoitus parantaa elämäntapoja entisestään ja aloittaa projekti uudestaan, kun tiedän ettei se ole mahdotonta.... Sama vika täällä myös - motivaation puute joskus iskee, laiskuus ja saamattomuus vaivaa sekä sokerihiireksikkin on aika usein kutsuttu. Laihdutin vuosi sitten nimenomaan sillä, että jätin kaiken turhan pois - koville otti, mutta elin päivän kerrallaan, iltaisin oli upea fiilis kun päivä oli onnistunut, ruokailujen ja urheilujen osalta. Opettelin myös elämään pienoisen nälän kanssa - söin elääkseni , toisinkuin ennen sloganini oli elän syödäkseni ;) Voin sanoa, että kun huomaat puntariin tulevan miinuskiloja - se motivoi! Loppujen lopuksi laihduttaminen ei ole avaruusfysiikkaa, syö vähemmän kuin kulutat & 1kg rasvaa vastaa n. 7000 kcal, joten tuhannen miinuskalorin voimin per päivä painoa lähtee varmasti se kilo/viikko. Saakohan udella pituutta, painoa ja bmi:tä? =) Ja ne uudet vaatteet kyllä motivoivat myös, nimimerkillä tilasin englannista (sportsdirect.com) ison kassillisen urheiluvaatteita vuosi sitten, suosittelen, -90% alennuksia jatkuvasti ja vaatteet ovat lähes ilmaisia verrattuna suomen hintoihin ja tuodaan kotiovelle asti :) Postikulutkin muistaakseni max 16€.

    -Awilia-
    pilvilinnoja14.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Moikkamoi! Onnekseni en siis ole ainoa, kellä meinaa välistä päästä motivaatio karkuun! :) Itsellä myös on ollut joka ilta ihan mahtava olo, kun päivän liikunnat on suoritettu ja herkut pysyneet tukevasti kaupan hyllyllä. Pituutta löytyy 167cm, painoa oli aloituspäivänä 65,5kg ja bmi 23,3. Oho, toihan oli mahtava vinkki! Täytyy ehdottomasti mennä tutkailemaan sivujen tarjontaa, kiitos! :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Itse löysin aamuihini hyvän ratkaisun tuorepuurojen maailmasta. Olen todella aamu-uninen ja rakastan torkuttamista, joten aikaa on aamuisin rajallisesti. Tämän takia teen edellisenä iltana jääkaappiin tuorepuuron (maitorahka, marjoja, kaurahiutaleita, pähkinöitä ja välillä esim raejuustoa). Yön aikana se onkin ehtinyt jo turpoamaan niin aamulla syön matkalla sitä. Toinen juttu mitä olen tehnyt niin pulloihin hedelmäsmoothieta valmiiksi. Tälläisen on voinut sitten napata evääksi eikä ole tarvinnut ostaa kalliilla kaupasta. :) toivottavasti näistä oli apua! Kiva blogi noin yleisestikin tämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, toi ohje kuullostaa tosi kätevältä, sitä täytyy kokeilla! :) Ja kiitos paljon :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥