tiistai 25. marraskuuta 2014

Herkkupäivä ja syksyn kuulumisia

Iltaa taas :)
Tänään pidin oikein luvan kanssa herkuttelupäivää, kaupasta kiikutin kotiin purnukan Lidlin (halppisversio Ben & Jerrylle) Mcennedy-jätskiä. Kyllä huomaa kuinka vaikuttaa jo parin viikon herkuttomuus, vielä joku aika sitten purkki olisi tyhjentynyt käden käänteessä mutta nyt alkoi sen verran öklöttämään kesken kaiken että kiikutin reilun määrän jäätelöä takaisin pakastimeen. :D Tänään kaloritkin pomppasivat reilun 300 yli 'normaalin' päivälukeman, mutta koska päivittäinen kaloritavoitteeni on suht alhainen, tekee varmaan kropalle ihan hyvää pieni vaihtelu.

Nyt kun blogi on saatu taas kunnolla jaloilleen, ajattelin myös (parempien jutunaiheiden puutteessa) kertoa vähän tuosta kuluneesta syksystä jolloin mitään postauksia ei tullut.
Viimeinen blogiteksti oli siis heinäkuun puolivälistä. Silloin olin jo hyvän aikaa kärvistellyt herkkukoukussa ja laiskuus oli liimannut minut ihan täysin sohvan pohjalle. Pelkkä blogin ajattelukin sai ahdistuksen pintaan, tuntui kuin olisin epäonnistunut täysin. Kun motivaatiota ei mistään löytynyt,  päätin lopettaa kaikki laihdutusjutut: en edes avannut Bloggeria, lopetin fitness-blogien lukemisen, poistin kuvasivustojen hakuhistoriasta kaikki treenaamiseen liittyvät hakusanat ja arkistoin tabletin kuvakansiosta fitspot näkymättömiin. Herkut maistui ja laiskottelu jatkui. Omalta osaltaan asiaa ei ainakaan auttanut jatkuva työstressi, jonka johdosta palasinkin syyskuun alussa koulun penkille.
Asiat saivat uuden käänteen suunnilleen lokakuussa. Havahduin siihen, kun jo kerran hyvin istuneet housut alkoivat taas kinnata reisistä. Silloin oikein pysähdyin ajattelemaan asiaa. "Hyvänen aika, raadoin melkein puoli vuotta niska limassa päästäkseni tavoitteisiini, ja nyt aion syödä itseni lähtötilanteeseen parin kuukauden aikana?" Seuraavana päivänä jo kirjasinkin syömiset MyFitnessPall:iin ja päättäväisyyteni kasvoi huimasti. Operaation uutta alkua helpotti huomattavasti myös se, että työ- ja opiskeluasiani alkoivat selkeentyä sillä sain loistavan oppisopimuspaikan, jossa onkin tarkoitus aloittaa 1.12. Kuvioihin ilmestyi myös muuta puuhaa, sillä saimme aivan taivaallisen asunnon ja sinne olisi tarkoitus lauantaina kiikuttaa tavarat. Pakkaaminen vie sopivasti ajatukset pois niistä Fazerin sinisistä. ;)

Ja taas sitä mennään sata lasissa eteenpäin. Onnekseni havahduin tilanteeseen ajoissa, eikä mitään suurensuurta takapakkia kerinnyt syntymään. Tässä sen kumminkin huomaa, kuinka stressi, huonosti nukutut yöt ja niistä johtuva ärtyneisyys saattavat heitellä kapuloita laihdutusrattaisiin oikein urakalla. Muistakaa siis huolehtia hyvinvoinnista muutenkin kuin syömällä terveellisesti ja liikkumalla! :)

2 kommenttia:

  1. Kuinka usein sallit itsellesi herkkuja? Ja kuinka tarkka oot ylipäätään herkkujen tai muiden "ei niin terveellisten" -ruokien kanssa?

    VastaaPoista
  2. Oikeastaan aika kinkkinen kysymys, välistä on meneillään totaalikieltäytyminen herkuista ja toisinaan napostelen niitä harva se päivä pitkin viikkoa.. Yritän siis vielä löytää kultaista keskitietä. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥